Byty celkom: 26 801 inzerátov

Ako dlho čakať so žiadosťou o hypotéku


Dobrý deň, môj manžel ma 28 rokov, pracuje na zmluvu za 550 eur, ja mám 30 rokov a pracujem cez agenturu za 550 eur mesačne. Obaja sme začali pracovať pred mesiacom lebo sme žili v cudzine. Moja otázka je, že ako dlho musíme čakať aby sme mohli požiadať o hypotéku alebo akýkoľvek úver. Ďakujem
  Dobrý deň Majka. Pri štandardnom úvere je potrebné, aby ste boli zamestnaní minimálne 3- 4 mesiace na TPP. Taktiež je ale v tomto prípade potrebné rozlíšiť, či ste zamestnaní na dobu určitú alebo neurčitú. Okamžite ale môžete požiadať o tzv. úver bez dokladovania príjmu, ktorého parametre sú ale nevýhodnejšie- vyššia sadzba a s tým spojená vyššia mesačná splátka, vyššie poplatky a menšie percento financovania ku bankou akceptovateľnej hodnote nehnuteľnosti. Pri spotrebných úveroch môžu byť kritériá ešte prísnejšie, nakoľko na tieto typy úverov sa neviažu záložné práva.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.