Byty celkom: 27 014 inzerátov

Požiadanie o úver na dostavbu


Mame rozostavany rodinny dom z vlastnych prostriedkov, ked sme chceli poziadat o uver na dostavbu banka si dala podmienku okna a dvere na stavbe az potom mozeme zalozit nehnutelnost, na to vsak prostriedky uz nezostali, pritom sme sa dostali do financneho sklzu 15000 na dokoncenie strechy. Je mozne zalozit rodicosky dom a po kolaudacii zalozit novy dom alebo som pocul o postupnom financovani, mozete mi o tom povedat viac. Staviame viacmenej svojpomocne hrubu stavbu no na dokoncovacie odborne prace ako okna,kurenie,elektrina,voda chceme najat firmy. Pritom trvalo pracujem v zahranici, dostatocny prijem mam Co by bolo najvyhodnejsie.
  Dobrý deň Miroslav. Máte viacero možností- riešiť inú banku. Nie všetky banky majú podmienku okná a dvere a potom poskytnú úver. Bolo by to technicky jednoduchšie, ako zakladať rodičovský dom. V tomto prípade by ste vedeli dostať postupné financovanie, o ktorom hovoríte. Je to naozaj len o výbere banky. Alebo môžete založiť rodičovský dom, s účelom výstavba Vášho domu a následne po kolaudácií presunúť záložné právo na Váš dom. Tu sa ale naskytuje otázky, či bude Váš nový dom dostatočne ohodnotený na to, aby jeho hodnota postačovala na krytie záväzku. Nepoznám presné parametre Vášho a rodičovského domu, aby som Vám vedel relevantne poradiť, ale osobne by som riešil financovanie cez inú banku, ako Vami zvolenú (ak ej to možné), nakoľko pokiaľ máte geometrický plán, nevidím dôvod na nezaloženie domu v prospech niektorej banky.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.