Získam hypotéku?


Dobrý deň. Chcel by som kúpiť byt cca.50 000 Eur a dať ho potom do prenájmu. Mám však úvery (KK,vol.preč.) vo výške cca.5 000 Eur(splátky okolo 250Eur) , BSU vo výške cca.24 000 Eur a 4500 Eur.(splátky dokopy okolo 400Eur). Chcem sa preto spýtať i by bolo možné získať hypotéku vo výške asi 70-80 000 Eur. Ručenie by bolo kupovaným bytom + ďalším bytom na ktorom už ale je hypotéka(ohodnotení bankou momentálne na 80 000 Eur) teda ak by to bolo možné z hľadiska bánk. Pretože podľa toho o som čítal sa by my dali len 80% z ceny kupovaného bytu. Preto som premyšlal že by sa založil ešte aj druhý byt. Neviem však či by to pomohlo alebo či by to bolo možné. Mám 30 rokov, zamestnaný-trvalýprac.pomer, príjem cca. 750 Eur. Vedeli by ste mi v tomto poradiť? Ako sa zachovať alebo ako postupovať. Ďakujem vopred za odpoveď.
  Dobrý deň Vladimír, odporúčam zmapovať si Vaše možnosti pred tým, ako sa rozhodnete reálne pristúpiť ku kúpe bytu. Banky. Ako prvú navštívte banku, kde máte vedený účet. Viacero bánk, už nepočíta do výdavkov klienta limit povoleného prečerpania. Táto výhoda by Vám pomohla zvýšiť Vašu schopnosť splácať ďalší splátkový úver. Bez ďalších informácií, Vám nedokážem jednoznačne povedať, či by Vám ešte vedela banka požičať. Ak sa nachádzate v Bratislave alebo okolí môžeme si dohodnúť osobné stretnutie, môj mail szikora@hypomakler.sk.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.