Byty celkom: 27 028 inzerátov

Zánik bezpodielového vlastníctva


Dobrý deň, mám otázku s manželom sme rozvedení už 4 roky ale bezpodiel. vyspor. majetku sme nemali pretože nič nevlastnime. BVM máme až teraz v 26.11.13. a rodičia mi chcú darovať byt 14.11.13, mám s tým darovaním bytu počkať až po vysporiadaní alebo na byt nemá môj bývalý manžel žiadne právo, keďže sme rozvedení a byt rodičia darujú len mneĎakujem.
Dobrý deň, v zmysle ust. § 148 ods. 1 zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov:"1) Zánikom manželstva zanikne i bezpodielové spoluvlastníctvo manželov."V zmysle vyššie uvedeného bezpodielové spoluvlastníctvo zaniklo dňom právoplatnosti rozsudku, ktorým súd Vaše manželstvo rozviedol. Všetko, čo ste nadobudli po termíne právoplatnosti rozsudku, ktorým bolo Vaše manželstvo rozvedené nespadá do bezpodielového spoluvlastníctva manželov a je teda Vaším výlučným vlastníctvom. Naviac veci získané darom, spadajú vždy do výlučného vlastníctva obdarovaného, bez ohľadu na to, či boli nadobudnuté počas trvania manželstva alebo po jeho zániku.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.