Byty celkom: 27 020 inzerátov

Posúdenie konania stavebného úradu


Dobrý deň. Rozhodli sme sa zmeniť okno do našej záhrady na balkónové dvere. Jedná sa o stranu domu, ktorá nie je viditeľná z ulice. Zo stavebného zákona na to stačí ohlásenie. Náš stavebný úrad sa rozhodol, že to musíme realizovať stavebným povolením. Stavebný úrad má nato zo zákona právo. Považujeme to však z ich strany za šikovanie a dokazovanie ich sily. Existuje nejaký nadriadený orgán, na ktorý by sme sa mohli obrátiť, ktorý by posúdil konanie tohoto stavebného úradu ?
Dobrý deň, v zmysle ust. § 118 zákona č. 50/1976 o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon) v znení neskorších predpisov :"Vo veciach, v ktorých v správnom konaní v prvom stupni koná obec ako stavebný úrad, vykonáva štátnu správu v druhom stupni krajský stavebný úrad."V zmysle vyššie uvedeného ustanovenia, ak je príslušným stavebným úradom na prvom stupni obec, môžete sa odvolať na príslušný krajský stavebný úrad.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.