Byty celkom: 27 025 inzerátov

Vznikne daňová povinnosť, ak je parcela predaná pod cenu?


Dobry den.Mam otazku ohladne priznania dane za pozemok,ktory chcem predat.V roku 2012 som kupil parcelu za 50 eur (v extravilane obce) je to TTP( trvaly trávny porast ).V roku 2014 ju chcem predat pod cenu t.j.30 eur - jej hodnota sa znižila obmedzeným pristupom k nej..Vznika mi v mojom pripade danova povinnost ak som parcelu predal pod cenu?Z logickeho hladiska nie ale pre istotu sa pytam.Dakujem za odpoved.
  Dobrý deň, podľa ust. § 8 ods. 2 zákona č. 595/2003 Z.z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov: "Do základu dane (čiastkového základu dane) sa zahŕňa zdaniteľný príjem znížený o výdavky preukázateľne vynaložené na jeho dosiahnutie. Ak sú výdavky spojené s jednotlivým druhom príjmu uvedeným v odseku 1 vyššie ako príjem, na rozdiel sa neprihliada."V zmysle vyššie uvedeného ustanovenia bude Váš základ dane nulový, keďže výdavky spojené s nadobudnutím nehnuteľnosti prevyšujú príjmy získané z predaja nehnuteľnosti.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.