Byty celkom: 26 816 inzerátov

Ako postupovať pri zrušení bezpodielového spoluvlastníctva?


Dcére sme po promóciách kúpili byt. Asi po pol roku sa vydala, Mala veľký záujem byt prerobiť. Všetko to financovala, lebo jej manžel nemal vôbec záujem . Tiež bol 6 rokov nezamestnaný. Dcéra všetko financovala, aj štúdiá svojho syna, aj štúdiá svojho manžela. Dcéra chcela manželov nezáujem o vzhľad bytu zmeniť, tak po 17 rokoch manželstva dala napísať byt aj na manžela a odkúpili zostatok družstevného bytu, čo činilo asi 1000 €. Manžel ale ani po tomto kroku záujem o vzhľad bytu nemá, voľný čas trávi po svojom. Dcéra sa s ním chce rozviesť. Ako to bude s rozdelením bytu. On ju stále tlačí aby mu dala viac a viac peňazí. Ona zarobí viac, ako on. Je povinná kúpiť mu byt, alebo len nájsť náhradné bývanie. Dieťa majú už dospelé. Byt sme kúpili ako rodičia z našich úspor a dcéra si chce zobrať hypotéku na jeho byt. Som z toho na infarkt, bude to splácať do dôchodku.Prosím poraďte. Ďakujem.
Dobrý deň, Vaša dcéra nie je povinná mu zaobstarávať byt, alebo náhradné bývanie. Po zániku bezpodielového spoluvlastníctva manželov je možné pristúpiť k jeho vyporiadaniu. Odporúčame sa obrátiť na advokáta, ktorému dopodrobna vysvetlíte Vašu situáciu a následne Vám je možné poskytnúť konkrétnejšiu radu ohľadom možného postupu.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.