Byty celkom: 26 925 inzerátov

Poskytne banka úver pri vykonávaní sezónnej práce?


Dobry den Vam prajem .Chcel by som sa Vas spyat ako to funguje ked clovek pracuje v zahranici a ma zaujem na kupu nehnutelnosti ,,respektibve bytu,, a ma k dispozicii len sezonnu zmluvu cca 4,5 mesiacov. Banka mi neposkitne uver,,na koho sa mam obratit ...Dakujem ,Marek
  Dobrý deň Marek, žiaľ príjem zo zahraničia je na Slovensku v mnohých bankách stále komplikáciou. V tomto prípade banky akceptujú iba príjem z pracovného pomeru, ktorý je uzatvorený na dobu neurčitú a trvá minimálne 12 mesiacov. Niektoré banky akceptujú aj živnosť v zahraničí, pokiaľ je pracovná činnosť vykonávaná v rámci EU. Akceptovateľné je aj opatrovníctvo v Rakúsku, Nemecku, či inej krajine. Vaša situácia by bola riešiteľná, pokiaľ ste už niekoľko sezón pracovali pre toho istého zamestnávateľa, jednalo sa o riadny pracovný pomer – nie dohodu o vykonaní práce a zamestnávateľ by Vám bol ochotný vystaviť potvrdenie, že s Vami počíta aj v budúcnosti. V opačnom prípade by ste vedeli získať úver s ručiteľom, resp. ručiteľmi, ktorými môžu byť napríklad súrodenci, rodičia alebo Vaši známi. Ďalšou možnosťou je úver bez dokladovania príjmu do 50% hodnoty zakladanej nehnuteľnosti. Ak by ste si napríklad chceli kúpiť byt v hodnote 50 tis., mohli by ste úver vo výške 25 tis. € získať bez dokladovania príjmu. Ak by ste potrebovali vyšší úver, mohli by ste založiť ešte ďalšiu nehnuteľnosť (napr. rodičovský dom alebo byt). Vaša situácia má viacero riešení a vo väčšine takýchto prípadov pre klienta vieme na výnimku pripraviť individuálne riešenie. Všetko závisí od ďalších detailov, ktoré v tejto chvíli nepoznáme. V prípade záujmu Vám samozrejme veľmi radi poradíme. 
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.