Byty celkom: 26 887 inzerátov

Záznam v úverovom registri


DObry den ja by som sa hccela obratit na vas ,že ked som v registri asi ci mozes dostat hypoteku na kupu bytu vlastne rucenie..prijem s manzelom mame okolo 1200eur a potrebovali by sme 20000eur ..ja uz neviem kde sa obratit nakolko som ani v banke nebola lebo si ymslim ze nedostaneme uver..dakujem
  Dobrý deň, i keď ste v minulosti mali problém so splácaním úverov, neznamená to, že ďalší úver už nedostanete. Dôležité je dať si pozor, aby ste všetky Vaše aktuálne záväzky splácali riadne a načas. Banky si vo väčšine prípadov kontrolujú iba posledných 12 mesiacov. Ak ste za posledných 12 mesiacov nemali žiadne omeškania, s úverom by nemal byť problém. Informácie o všetkých úveroch sa nachádzajú v tzv. úverovom registri. Na Slovensku v súčasnosti existujú dva úverové registre: Spoločný register bankových informácií a Nebankový register klientskych informácií. Ak by ste chceli požiadať o úver v blízkej budúcnosti a máte pocit, že by s tým mohli byť komplikácie, odporúčam Vám urobiť si odpis z oboch úverových registrov. Každý z nich stojí 14 €. Na základe týchto výpisov budete vidieť, aké sú v ňom záznamy a následne aj, akú máte šancu získať úver. O odpis z úverového registra si môžete požiadať aj telefonicky alebo e-mailom. Na tejto adrese nájdete všetky kontakty: http://www.sbcb.sk/. Ak by ste mali záujem, pokojne nás môžete kontaktovať a radi Vám poradíme ako ďalej.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.