Byty celkom: 26 886 inzerátov

Je možné získať hypotéku, prípadne väčší spotrebný úver?


Dobrý deň. Chcel by som sa spýtať, či je možné získať hypotéku, prípadne väčší spotrebný úver. Oficiálne zarábam 340 eur v čistom,manželka cca 300 eur v čistom. Obaja máme pracovnú zmluvu na dobu určitú. Hodnota nehnuteľnosti by bola cca 10- 12 000 eur. Chceli by sme si požičať najlepšie 100 percent z hodnoty nehnuteľnosti. Nemáme žiadne záväzky v podobe iných úverov, alebo leasingov. ďakujem
  Dobrý deň, ak máte s manželkou vek do 35 rokov, tak pri vašich súčasných príjmoch by ste mohli získať aj vyšší úver ako je 12 tis. €. Podľa zákona o bankách môže byť maximálna splatnosť úveru do 65. roku života najstaršieho zo žiadateľov. Aj v tomto prípade však niektoré banky vedia urobiť výnimku. Ak by ste boli starší, bolo by potrebné urobiť prepočet, pretože úver by mal kratšiu splatnosť a tým pádom aj vyššie splátky. Na trhu sú možnosti ako získať aj 100% úver a mať pracovný pomer na dobu určitú. Je dôležité, aby ste s manželkou neboli v skúšobnej ani výpovednej lehote. Osobne by som Vám odporučil skôr hypotéku ako spotrebný úver. Spotrebné úvery sa totiž poskytujú maximálne na 10 rokov, a majú vysoké úrokové sadzby. To by pre Vás znamenalo vysoké splátky. Pre výpočet presných ponúk potrebujeme od Vás aj ďalšie údaje ako sú: vek, adresa trvalého bydliska, adresa zamestnávateľov, názov banky, kde vám chodia mzdy, atď.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.