Byty celkom: 26 886 inzerátov

Môžem ručiť domom za pôžičku ak má ďalších troch majiteľov?


dobry den mam jednu a neviem kde sa mam obratit ,zdedila som no nie je cely v mojom vlasnictve,mam 85%z celeho domu a ostatnych 15%je rozdelenych medzi troch spoluvlastnikou.nakolko chcu aby som ich vyplatila no nemam na to peniaze.chcem dom zalozit aby som ich mohla vyplatit.no nevim ci sa to da ked nie som vlastnikom celeho domu.dala by sa zobrat nejaka pozicka aj na tych mojich 85%?dakujem vam za odpoved 
  Dobrý deň, pre Vašu situáciu existuje jednoduché riešenie. Pri súčasných podmienkach nie je možné založiť iba 85% z nehnuteľnosti. Nehnuteľnosť sa musí zakladať vždy celá. Ak tomu správne rozumiem, nehnuteľnosť má momentálne štyroch vlastníkov. Vy môžete požiadať o úver za účelom vyplatenia podielov spolumajiteľov. Môžete dokonca požiadať aj o vyšší úver, ako potrebujete na vyplatenie v prípade, že by ste si chceli napríklad kúpiť nejaké zariadenie, resp. dom zrekonštruovať. Vy by ste boli jediným žiadateľom o úver. Záložné zmluvy by ste ale podpisovali všetci štyria. Následne by ste dostali peniaze na vyplatenie spolumajiteľov a oni by na Vás previedli svoje podiely.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.