Byty celkom: 26 886 inzerátov

Výhody hypoúveru pre mladých


Dobrý deň chcel by som sa informovať, aká je výhoda hypoúveru pre mladých, keď pri sume 53000 eur je na dobu fixacie 5 rokou úrok 5.19% a mesačná splátka je 319,-€, kde po dobu splátky zaplatim banke celkovú sumu vo výške 90 077,-€ a pri úvere Hypoúver Invest je zaplatená suma celkom 85 816,-€ mesačná splátka 285,-€ kde úrok 4,19 %,tak tu sumu čo vám štat a banka zaplatí sa neprejaví vôbec pri zaplatenej sume celkom. Chcel by som vás poprosiť, v akej banke sa oplatí zobrať uver pri sume od 53000 - 55000 je výhoda že beriem úver v banke ktorej mám zriadený účet? Alebo je lepšie zobrať fix 3 roky pri 3% úroku. A je lepšie si najprv nehnuteľnosť nájsť a tak vybavovať príslušní úver alebo naopak a vystaviť certifikát od banky a tým hľadať uvedenú nehnuteľnosť? Za odpoveď ďakujem
 Dobrý deň Martin, Vaše výpočty sú samozrejme správne. V tomto prípade je však potrebné nezabúdať na dva faktory. Prvým je fixácia úrokovej sadzby, a tým druhým možnosť presunúť úver k výročiu fixácie do inej banky bez poplatku. Po zohľadnení týchto dvoch faktorov dospejeme k záveru, že výhodnosť hypotéky sa oplatí sledovať vždy len na prvé obdobie fixácie. Úroková sadzba sa Vám po uplynutí obdobia fixácie môže ale aj nemusí zmeniť. Ak po uplynutí prvého obdobia fixácie nebudete spokojný s novou úrokovou sadzbou, môžete bez poplatku úver splatiť a presunúť do inej banky. Ak spĺňate podmienky na poskytnutie štátneho príspevku pre mladých, určite sa Vám oplatí ho využiť. Minimálne počas prvých piatich rokov ušetríte na úrokoch. Aj keby ste porovnávali ponuky: 5% úroková sadzba s príspevkom verzus 3% úroková sadzba bez príspevku, tak sa to oplatí. Nie všetky banky majú rozdielne úrokové sadzby pri bežnej hypotéke a hypotéke pre mladých tak, ako ste to uviedli vo Vašom prípade. To, či sa Vám oplatí ostať vo Vašej domácej banke, alebo ísť s úverom ku konkurencii závisí od toho, ktorá je Vaša domáca banka, či budete o úver žiadať sám, alebo budete viacerí žiadatelia. Závisí to aj od hodnoty zakladanej nehnuteľnosti, veku, dosiahnutého vzdelania, atď.  A žiaľ ani na odpoveď týkajúcu sa certifikátu neexistuje jednoznačná odpoveď.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.