Byty celkom: 26 982 inzerátov

Nemôžem čerpať úver


Dobry den.Prosim Vas ja by som sa chcela iba informovat ze nakolko musim vyplatit brata z bytu (dedicske konanie) sumou 38.000€ ci by si moja dcera ktora ma 22 rokov a je slobodna matka na MD mohla zobrat nejaku pozicku nakolko mne banka neda kvoli zlemu registru (nie vlastnou vinou) alebo teda ci by sa to dalo teda ze by sme zachranili 3izbovy byt ktory ma hodnotu 76.100€ alebo ho budeme musiet predat co by sme neradi.Mam aj manzela ale neviem ci by mohol rucit alebo mi zostava jedine sa obratit na sukromneho investora co by som nerada lebo ich nepoznam a bojim sa.Za skoru odpoved Vam dakujem.
  Dobrý deň pani Balogová, aj táto na prvý pohľad komplikovaná situácia má riešenie, ktoré je pomerne jednoduché. Na Slovensku sú ale len 2 banky, v ktorých by prešiel úver na základe Vami zadaných kritérií. Vaša dcéra by mohla o takýto úver požiadať aj sama ako slobodná matka, pričom účelom úveru by bolo práve vyplatenie Vášho brata. Takto by Vám zostal byt a nemuseli by ste žiadať o pomoc žiadneho súkromného investora. Radi Vám poradíme ako takýto úver vybaviť a aj v ktorej banke je to riešiteľné.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.