Byty celkom: 26 990 inzerátov

Môže byť exekúcia problémom pri získaní hypotéke?


Dobri den s priatelom si vybavujeme flexihypoteku vo vub banke mame uz vybranu aj nehnutelnost aj znalecki posudok .teraz cakame na predschvalenie pracuje uz dlhe roky vo firme ale len teraz mal prve navisenie na800 eur postaci prve navisenie?a ked minuli rok mal exekuciu ale celu sme ju naraz vyplatily bude im na tom zalezat?
  Dobrý deň, vo väčšine prípadov banky počítajú priemerný príjem za posledné 3 mesiace, resp. za posledných 12 mesiacov. Banka by mohla akceptovať aj vyšší príjem, ale k žiadosti o úver by ste potrebovali priložiť aj dodatok k pracovnej zmluve, na základe ktorého bol Vášmu priateľovi príjem zvýšený. Vo väčšine prípadov banky chcú, aby bol tento zvýšený príjem vyplatený na účet aspoň 2 krát. Je otázne, ako sa banka postaví k tomu, že ste v minulom roku mali exekúciu. Je možné, že banka na to nepríde, ale môže sa stať, že o tom ešte stále niekde záznam je. V tomto prípade odporúčam zachovať sa čestne a banku upozorniť na to, že takáto situácia v minulom roku nastala. Je potrebné si pripraviť pre banku dobré vysvetlenie, prečo daná situácia nastala, ako ste sa k tomu postavili a ako ste to vyriešili. Najlepšie je pripraviť si to v písomnej forme a doplniť, že z danej situácie ste sa poučili a nič podobné sa do budúcna nebude opakovať. Banka vždy ocení, keď sa klient chová čestne. Ak by banka prišla na to, že ste mali exekúciu sama, s veľkou pravdepodobnosťou by Vám úver rovno zamietli, čo by spôsobilo ďalší negatívny záznam v úverovom registri.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.