Schválenie úveru


Dobry den, mam 24 rokov,som zenaty(manzelka 23rokov) mame jedno dieta. Chceli by sme si vybrat uver 60000 eur na starsi rodinny dom jeho cena je vsak  29500eur z ostatnych penazi by sme chcely uskutocnit na tomto dome kompletnu rekonstrukciu. Bolo by to mozne? Spolocny zarobok mame 1400 eur. Za odpoved dakujeme
Dobrý deň, na základe predbežných výpočtov mi vychádza, že spoločný príjem Vás a Vašej manželky je postačujúci na získanie úveru vo výške 60 tis. €. Účelom úveru by mohla byť kúpa domu a jeho následná rekonštrukcia. Banka Vám však nikdy neposkytne viac prostriedkov ako je aktuálna hodnota domu. Ak bude jeho hodnota vo výške kúpnej ceny, tak banka Vám na začiatok dám max. 29 500 €. Následne by ste si za vlastné peniaze mohli urobiť nejaké úpravy na dome, banke by ste poslali fotky a dostali by ste ďalšie peniaze. Ak by bola hodnota domu vyššia, napr. 35 tis. €, banka by Vám na začiatok mohla dať aj túto čiastku. Z rozdielu medzi kúpnou cenou a hodnotou domu by ste si mohli urobiť časť rekonštrukcie, na základe ktorej by Vám banka poslala ďalšie peniaze. Ideálne v tomto prípade je mať k dispozícii ešte jednu nehnuteľnosť, ktorú by ste mohli na začiatku založiť. Po rekonštrukcii, keď by už hodnota domu postačovala na výšku úveru, požiadali by ste banku o zrušenie záložného práva na dočasne založenej nehnuteľnosti. Táto situácia má viacero riešení. Ak by ste mali záujem zistiť, ktoré z nich je pre Vás to najlepšie, môžete sa na nás pokojne obrátiť.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.