Byty celkom: 27 031 inzerátov

Žiadosť o úver vo viacerých bankách


Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či je možné podať žiadosť o hypotekárny úver súčasne vo viacerých bankách? Ďakujem.
Dobrý deň, technicky je samozrejme možné podať žiadosť o úver súčasne vo viacerých bankách. Je však potrebné mať na pamäti, že vždy pri podaní žiadosti o úver banka dáva o tomto záznam do úverového registra. Povedzme, že Vaša situácia má určité špecifiká a na ich základe je možné úver získať iba v troch bankách. Vy ale podáte žiadosť o úver v 3 iných bankách. Každá z týchto bánk Vám dá záznam do úverového registra „úver zamietnutý“. Každá banka si pri podaní žiadosti o úver kontroluje úverový register. Ak tam už budete mať úver 3x zamietnutý v iných bankách, je veľká pravdepodobnosť, že Vám ten úver zamietnu aj v tejto štvrtej banke - kvôli špekulácii. I keď bez záznamov v registri by ten úver mohol byť pokojne schválený. V praxi som sa už s takýmito prípadmi stretol. Navyše k žiadosti o úver musíte vždy doložiť napr. znalecký posudok. V niektorých prípadoch aj 2 vyhotovenia. S počtom vyhotovení znaleckého posudku stúpa aj cena za jeho vypracovanie a tým pádom aj celkové náklady na úver. Moje odporúčanie je vybrať najprv banku, v ktorej môžete získať najlepšiu ponuku a až keby náhodou toto riešenie nevyšlo skúsiť ďalšiu banku. Ak by ste mali záujem o pomoc vo Vašom prípade, môžete sa na nás pokojne obrátiť.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.