Byty celkom: 26 932 inzerátov

Kúpa novej garsónky


dobrý den chcem sa informovať ohladne hypotéky mám garsonku a hypotéku v čsob zostavajúca suma 19000 eur, aktívne splácanie. chcem si kúpiť garsonku s balkonom v hodnote 18000 - 21000 eur. ako by som mala postupovať v tomto prípade?
Dobrý deň, pokiaľ na kúpu nového bytu nebudete potrebovať ďalšie peniaze, tak najlacnejšie riešenie pre Vás bude požiadať ČSOB banku o zmenu predmetu zabezpečenia. Dáte si vypracovať znalecký posudok na nový byt a s týmto môžete prísť do banky a požiadať o zmenu. Druhým riešením by bolo zobrať si novú hypotéku na kúpu garsónky a starú hypotéku splatiť. Ak by ste to urobili mimo obdobia fixácie, museli by ste zaplatiť poplatok za predčasné splatenie úveru 4% zo zostatku istiny. V prípade záujmu sa na nás môžete obrátiť a radi Vám poradíme.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.