Byty celkom: 26 931 inzerátov

Potrebné doklady na získanie hypotéky


Zdravým, taká menšia informatívna otázka, Pracujem sezónne v zahraničí,,Rakúsko,, už od roku 2010. mesačný príjem mám netto 1200e. Plánujem si zobrať Hypotéku na nehnutelnosť na Slovensku do 30 000e. čo všetko budem potrebovať s dokladovať aby mi to všetko prešlo a schválili mi Hypotéku na nehnutelnosť? Vopred Ďakujem
Dobrý deň, to aké doklady budete potrebovať záleží od toho, či pracujete oficiálne na pracovnú zmluvu, alebo ako SZČO, resp. či peniaze dostávate „na ruku“. Pokiaľ sa jedná o sezónnu prácu, ktorú vykonávate napr. na základe dohody, tak takýto príjem nebude akceptovať žiadna banka. Ak túto činnosť vykonávate oficiálne ako SZČO alebo na základe inej zmluvy a na Slovensku si podávate aspoň informatívne daňové priznanie, tak sa to dá vyriešiť. Ideálne by bolo, keby ste mali klasický zamestnanecký pomer. Ak príjem neviete zdokladovať vôbec, niektoré banky by Vám vedeli za určitých podmienok poskytnúť aj hypotéku bez dokladovania príjmu. Riešenie tejto situácie závisí tak isto aj od lokality, typu a ceny nehnuteľnosti, ktorú chcete kúpiť. Aby som Vám vedel presne poradiť, aké doklady budete potrebovať a aké je pre Vás optimálne riešenie, potreboval by som mať k dispozícii minimálne vyššie spomenuté informácie. V prípade záujmu o pomoc/radu sa na nás môžete pokojne obrátiť.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.