Byty celkom: 26 931 inzerátov

Žiadosť o hypotéku a splatenie pôžičky


Dobý deň. Chcem sa Vás opítať. Mám úver vo VUB bral som si 7000eur asi pred troma mesiacmi,a chcel by som si zobrať hypoteku 40000eur s tym ze by som z toho vyplatil starý úver a zostatok by som pouzil na kupu bytu. S družkou budeme predavať byt po starej mame s čoho ziskame okolo 30000eur a mame vyhiadnutu nehnutelnost v hodnote 56000eur ako by sme mali pokracovat? Družka ešte študuje na vysokej škole. Dakejem.
Dobrý deň, pokiaľ si plánujete kúpiť nehnuteľnosť v hodnote 56 tis. € a postačuje Vám hypotéka vo výške 40 tis. € pričom v tejto sume je zahrnuté aj splatenie pôžičky vo výške 7 tis. €, tak ideálne je požiadať o hypotéku, kde bude účelom kúpa nehnuteľnosti a zároveň splatenie pôžičky vo VUB banke. Mesačná splátka pôžičky sa Vám teda nebude počítať do výdavkov. Ak Vaša priateľka ešte nezarába, tak odporúčam, aby ste o úver požiadali sám. Ak by ste o úver požiadali spoločne, priateľka by sa Vám počítala ako vyživovaná osoba a znížilo by to Vašu výslednú bonitu. V momente, keď predáte byt po starej mame, môžete časť úver splatiť. Vo väčšine bán je s tým spojený poplatok 4-5%. Táto situácia má tak isto viacero riešení. Aby som Vám vedel povedať presný postup, potreboval by som poznať lokalitu kupovanej nehnuteľnosti, Váš vek, výšku a zdroj príjmu, dosiahnuté vzdelanie a pod. Ak by ste mali záujem dozvedieť sa ako presne postupovať vo Vašom prípade, môžete sa na nás pokojne obrátiť.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.