Byty celkom: 26 843 inzerátov

Žiadosť o hypotéku so štátnym príspevkom pre mladých


Dobrý deň, máme v pláne zobrať hypotéku vo výške 100000e na výstavbu montovaného domu a zároveň kúpu pozemku. Môj čistý príjem je 1100e, priateľka má 360e. Spĺňame kritéria na hypotéku pre mladých. Nemáme pozemok, chceme vyuziť 100% financovanie úverom. Máme nehnutelnosť, ktorá by sa dala dočasne založiť, ale nemá hodnotu až 100000e, ale len cca 60tis e. Máme vôbec šancu postaviť si dom pri takýchto možnostiach?
Dobrý deň, pokiaľ na nehnuteľnosti, ktorú máte možnosť dočasne založiť nie je žiadna ťarcha, tak úver môžete získať bez problémov. Je potrebné to však vhodne nastaviť, pretože štátny príspevok banky na kúpu pozemku neposkytnú. Aby mohol byť poskytnutý štátny príspevok, musí byť splnený účel zabezpečenia bývania. Pri úvere na výstavbu nehnuteľnosti môže byť štátny príspevok priznaný až vo chvíli, keď budete mať právoplatné stavebné povolenie. To ale nemôžete mať, kým nevlastníte pozemok. Na prvý pohľad sa to možno zdá byť komplikované, ale existuje viacero riešení, pomocou ktorých sa dá zabezpečiť, že získate úver vo Vami požadovanej výške, kúpite pozemok, postavíte dom a získate aj štátny príspevok pre mladých. Po dokončení stavby následne oddlžíte dočasne založenú nehnuteľnosť. Ja sa v súčasnosti špecializujem práve na úvery na výstavbu či už murovaných alebo montovaných domov a rád Vám s úverom pomôžem. Som dokonca partnerom viacerých firiem, ktoré predávajú pozemky alebo stavajú rodinné domy. V prípade záujmu sa na mňa pokojne obráťte.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.