Byty celkom: 26 932 inzerátov

Získanie úveru na Slovensku s pobytom v zahraničí


Dobrý deň prosím o radu, snaď mi pomôžete. S priateľom žijeme v zahraničí a chceme si kúpiť byt na Slovensku. Chcela by som vedieť, či je možné vziať na Slovensku hypotekárny úver, čo k tomu potrebujem, aké su podminky a aký je postup pri takejto danej veci.
Dobrý deň, na základe Vami zadaných parametrov žiaľ nie je možné určiť presný postup ani doklady, ktoré budete na získanie úveru potrebovať. Aj keď s priateľom žijete v zahraničí, úver na Slovensku môžete získať. Je však veľmi dôležité poznať v akej krajine žijete a teda aj z akej krajiny plynú vaše príjmy. Slovenské banky totiž neakceptujú príjmy so všetkých svetových krajín. Problém by bol iba, keby ste žili v niektorej z rizikových krajín (napr. Ukrajina, niektoré krajiny blízkeho východu či Afriky, v niektorých bankách je problém aj USA, Kanada...). Ideálne je, aby Váš príjem pochádzal z niektorej z členských krajín EÚ. Ďalej je dôležité poznať, aký je zdroj Vašich príjmov, tzn. či ste s priateľom zamestnaní, či pracujete na živnosť, alebo na dohodu o vykonaní práce, ako dlho už v zahraničí pracujete, či máte na Slovensku stále trvalý pobyt a pod. Ak by ste mali záujem zistiť, ako postupovať konkrétne vo Vašom prípade, budeme radi, keď sa na nás obrátite.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.