Byty celkom: 26 841 inzerátov

Prefinancovanie kúpy pozemku a zároveň stavby rodinného domu


Je možné prefinancovať kúpu pozemku aj stavbu rodinného domu hypotékou ? Dobrý deň, mám záujem kúpiť si pozemok, keďže je za výhodnú cenu, 18 000 €/1000m2. Chceme pokračovať stavbou (projekt v hodnote cca 60 000 €). Po dostavaní bude jeho hodnota cca 120 000 € podla priemernej ceny uvedenej na vasej stranke ( http://www.nehnutelnosti.sk/aktualne-ceny/domy-zilina?p%5Bdata%5D%5Blocation1%5D=d71%7Czilina&p%5Bdata%5D%5Bcategory1%5D=2 ) Dakujem
Dobrý deň, štandardne je na Slovensku možné získať 100% úver na postavený rodinný dom s pozemkom. Pokiaľ by ste ale chceli na 100% prefinancovať kúpu pozemku a zároveň stavbu domu, je to komplikované. Ideálne je, aby ste mali k dispozícii hotovosť vo výške aspoň 30% z konečnej ceny stavby a pozemku (stačí dočasne, kým dokončíte stavbu), alebo mali možnosť dočasne založiť nejakú inú nehnuteľnosť. V tomto prípade s financovaním Vášho plánu nebol problém. Banky dávajú na pozemky vo väčšine prípadov úvery vo výške max. 70% hodnoty pozemku. Banky akceptujú pozemok ako predmet zabezpečenia len ak sa jedná o pozemok určený na zastavanie. Neakceptujú záhrady, ornú pôdu a pod. Na predmetný pozemok musí byť minimálne vydané územné rozhodnutie, že je určený na výstavbu. Tak isto je veľmi dôležité poznať, či sú k danému pozemku vybodované inžinierske siete a či k nemu existuje príjazdová cesta. Ak by ste chceli nájsť optimálne riešenie, pokojne sa na nás obráťte a radi Vám pomôžeme.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.