Byty celkom: 26 914 inzerátov

Končiaca fixácia na flexihypotéke


Dobrý deň, potrebovala by som poradiť , čo je pre mňa výhodnejšie. Končí mi 5 ročna fixácia na flexihypotéke, ja mám momentálne záujem o 3 ročnú fixáciu a neviem čo bud epre mňa výhodnejšie z 2 bank. 1. banka VUB- 3,54 úrok, 2. banka Prima banka 3,4 úrok na 20rokov. K tomuto su samozrejme aj rôzne poplatky za vedenie účtu, kedze tam chcem posielat aj vyplatu, karty , 2. banka nemá kreditky, len povolené prečerpanie, 1. banka má obe možnosti. Moja druhá otázka je , keď mám 38 rokov, či si sa mi oplatí pri konci fixácii 15.10. nastavit na 20 rokov co je pôvodná zdľžka obdobia alebo predlžiťt na 23 rokov. VUB mi ponúka splátku 56223,- eur a Prima banka 551,84 Čo sa ýyka poplatkov pri prefinacovaní, vôbec nič nebudem platiť ani za súhlasy z VUB, len za kataster 66eur. Ďakujem za odpoveď
Dobrý deň, tak ako ste napísali, pri zmene banky pri výročí fixácie je potrebné okrem mesačnej splátky počítať aj s inými faktormi ako sú napr. poplatok za vedenie bežného účtu, cena iných služieb, ktoré podmieňujú získanie danej sadzby (napríklad poistenie úveru, bytu či domácnosti) atď. Je potrebné ďalej aj zohľadniť, či po presune hypotéky chcete zostať klientom svojej súčasnej banky a v novej banke budete mať len hypotéku, alebo plánujete zmeniť banku celkovo. Takto si vypočítate celkovú úsporu, ktorú zmenou banky dosiahnete. Ak si predĺžite splatnosť úveru z 20 na 23 rokov, tak celkovo zaplatíte viac úrokov. Budete tak ale mať nižšie mesačné splátky. Táto voľba závisí hlavne od Vašich preferencií. Na základe Vami uvedených informácií si myslím, že by ste v súčasnosti vedeli získať aj lepšiu ponuku ako ste uviedli. Ak by ste mali záujem o vypracovanie ponúk vo všetkých bankách, môžete sa na mňa pokojne obrátiť.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.