Byty celkom: 26 887 inzerátov

Prefinancovanie úveru


Dobry den.Chcel by som sa opytat.Planujem vystavbu montovaneho domu.Mam v banke stary uver na byt v ktorom byvam.Platim ho uz piaty rok cca.27000euro.Ako by sa to dalo prefinancovat?Byt ma hodnotu cca 50 000euro.Predajom a navysenim hypoteky alebo vyplatenim starej a zobrat si novu? Dakujem
Dobrý deň,   na základe poskytnutých informácií je ťažké povedať, ktorá možnosť je lepšia, resp. aký postup by bol ideálny. Záleží to aj od toho, koľko máte peňazí v hotovosti, či už máte pozemok, na ktorom idete stavať, akú hodnotu má pozemok, v akom štádiu je stavebné povolenie a pod. Hypotéka sa väčšinou nedá navýšiť. Je možné si ale zobrať na jednu nehnuteľnosť viacero úverov. Pokiaľ budete vyplácať starú hypotéku mimo obdobia fixácie, je potrebné počítať s poplatkom za predčasné splatenie úveru. Pokiaľ už vlastníte pozemok a máte stavebné povolenie, môžete požiadať o úver na výstavu. Po dokončení stavby si môžete záložné právo z bytu presunúť na dom a vyhnete sa tak poplatku za predčasné splatenie. Ak máte na súčasnej hypotéke vysokú úrokovú sadzbu, možno by sa oplatilo úver vyplatiť a zobrať si nový za výhodnejších podmienok. Táto situácia má veľmi veľa riešení. Ak by ste sa chceli na celú situáciu pozrieť detailne, môžete sa na nás pokojne obrátiť a radi Vám nájdeme optimálne riešenie.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.