Získanie hypotéky


Dobrý deň chcem sa spýtať. So snubencom si chceme kúpiť byt a zobrať si hypoteku, len on má ešte z predchádzajúceho manželstva exekúciu z nebankovky tak to znamena že má hneď aj zápis v registri??? Ja som na MD tak mne hypoteku nedajú ale je možné že by ju dostal on???
Dobrý deň, aj keď Váš snúbenec mal v minulosti exekúciu, neznemená to, že nedostane úver. Veľa závisí od toho, prečo daná exekúcia vznikla, ako sa to vyriešilo a či je záväzok už splatený. To, že niekto v minulosti urobil chybu neznamená, že už nikde nedostane úver. Ak ste na materskej dovolenke a poberáte materskú, tak banky to vedia akceptovať ako príjem. V tejto situácii by Vám zrejme pomohlo, keby ste do úverového vzťahu vstupovali so snúbencom spoločne. Určite by ste tak zvýšili pravdepodobnosť, že úver získate. Ak by ste mali záujem preveriť vaše možnosti v jednotlivých bankách, radi vám pomôžeme.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.