Byty celkom: 27 020 inzerátov

Získanie úveru na kúpu nehnuteľnosti a splatenie aktuálnych pôžičiek


Dobrý deň, chcem sa spýtať.. Priatel ma pozicku a splaca ju po 80 eur mesacne, jeho prijem je 380 eur. Ja mam tiez pozicku, splacam ju po 55 eur mesacne a moj prijem je 450 eur.. byvame v podnajme a chceli by sme uz nieco svoje, ale nemame nasetrene . Dal by sa zobrat nejaky uver s tym,ze si vyplatime pozicky a zaroven kupime dom a ostane nam aj nieco na male prerabky?.... Dakujem za odpoved.
Dobrý deň, s vašimi aktuálnymi príjmami by ste mohli získať úver napr. aj 80 tis. €. Všetky banky na Slovensku vám vedia poskytnúť hypotéku maximálne do 100% hodnoty zakladanej nehnuteľnosti. Ak by ste s priateľom mali možnosť založiť aj inú ako kupovanú nehnuteľnosť, môžete si zobrať úver, ktorým vyplatíte aktuálne pôžičky, kúpite dom a aj si ho zrekonštruujete. Ak by ste nemali možnosť založiť aj inú nehnuteľnosť, museli by ste nájsť dom, ktorý by mal podstatne nižšiu kúpnu cenu ako hodnotu. Napr. dom by mal hodnotu 75 tis, ale predával by sa iba za 60 tis. V tomto prípade by ste si vedeli zobrať úver 75 tis. €. 60 tis. € by ste použili na jeho kúpu a zvyšok na splatenie úverov a rekonštrukciu. Ak by ste mali záujem o konkrétne prepočty, resp. ponuky, môžete sa na nás pokojne obrátiť.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.