Byty celkom: 27 075 inzerátov

Možnosť získania príspevku zo štátneho fondu rozvoja bývania pre mladých


Dobry den chcela by som sa opytat ci mam moznost ziskat prispevok zo statneho fondu rozvoja byvania pre mladych manzel ma 28 rokov a ja 27 moj mesacny prijem je okolo 480 a jeho okolo 500 eur popritom mame dve pozicky jednu vo vyske 53 a ku nej pripoistenie 15 a tu druhu 55 a pripoistenie 17, tiez mam poistku na seba 23 a na manzela 24 eur. Chcela by som vediet ci ten prijem sa rata pre obidvoch dospelych ludi alebo len na jednu osobu myslim to zivotne minimum lebo som citala ze by nemal presiahnut 3,5 nasobok zivotneho minima budem rada ak mi ohladom tejto mojej obsiahlej otazky odpovede :) či je tam ta moznost poziadat o tento prispevok, dakujem velmi pekne a prajem pekny den EN
Dobrý deň, štátny fond rozvoja bývania je samostatne fungujúca inštitúcia, ktorá poskytuje úvery na základe špecifických pravidiel. Sú tam isté obmedzenia čo sa týka príjmu, typu financovaných nehnuteľností aj % financovania. Poradenstvo v oblasti týchto úverov poskytujú výlučne pracovníci fondu rozvoja bývania. Väčšina informácií sa dá získať na internetovej stránke ŠFRB, kde sú aj kontakty, na ktoré sa môžete obrátiť. Tento portál AZET sa venuje financovaniu bývania prostredníctvom úverov zabezpečených nehnuteľnosťou, ktoré poskytujú komerčné banky. V tomto prípade Vám vieme poradiť iba s výberom banky, postupom financovania resp. so získaním štátneho príspevku pre mladých. Ak by ste mali záujem o bližšie informácie v tejto oblasti, budeme radi keď sa na nás obrátite.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.