Získanie úveru


Dobrý den prajem,som slobodna matka s jednym dietatom,zdedila som pozemok na ktorom by som chcela postavit maly domcek.Pracujem v AT na zivnost,moj prijem je 1300 euro v hrubom,na mene mam hypoteku v sume 22tis kde mesacna splatka je 320 euro na 8 rokov pri com 3 roky je to uz splacane.moj vek je 31 rokov.Moja otazka znie ci mam sancu ziskat nejaky uver na vystavbu,suma pre mna zaujimava by bola 40.000 euro.za vasu radu a odpoved vopred dakujem.Jana
Dobrý deň, slovenské banky vedia akceptovať príjem zo zahraničia ak sa jedná o trvalý pracovný pomer. Niektoré banky vedia akceptovať aj príjem na živnosť ak sa jedná o opatrovníctvo napr. v Rakúsku či Nemecku. Ak by sa jednalo o inú podnikateľskú činnosť v Rakúsku, tak sa obávam, že tento príjem by nevedela akceptovať ani jedna tuzemská banka. Aj v prípade, že by ste mali príjem z podnikateľskej činnosti inej ako opatrovníctvo, tak táto situácia má riešenie. Na to, aby som Vám vedel poradiť ako postupovať by som potreboval ešte ďalšie informácie: hodnota a lokalita pozemku, možnosť dočasne ručiť inou nehnuteľnosťou, či by ste si dom stavali svojpomocne, alebo by ho postavila nejaká firma, sumy z informatívneho daňového priznania, ktoré ste podávali na Slovensku a pod. Ak by ste mali záujem zistiť, ako presne postupovať, môžete sa na nás pokojne obrátiť.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.