Byty celkom: 26 799 inzerátov

Ako postupovať pri kúpe nehnuteľnosti


Dobrý večer chcela by som Vás touto cestou poprosiť o radu. Mám v pláne kúpiť nehnuteľnosť t.j. rodinný dom v ktorom žije moja mama sama, čiže polovicu domu vlastní ona sama (po smrti manžela) a druhú polovicu vlastníme my deti (4). Na svoje náklady som dala vypracovať znalecký posudok, na žiadosť mamky a súrodencov, aby sme mali nejaký odrazový mostík pri kúpe nehnuteľnosti. Nehnuteľnosť mne sa rozhodli predať moji súrodenci a mamka takto. Mamina polovica domu sa bude na 5 čiastky a tá druha polovica domu sa bude deliť na 4 čiastky. Samozrejme nehnuteľnosť ja kúpim s vrecným bremenom čiže so svojou mamkou s právom dožovotného práva.. poprosím Vás o radu ako mám v takomto prípade postupovať ďakujem
Dobrý deň, na Vami uvedený prípad postačí vyhotovenie jednej kúpnej zmluvy a návrhu na vklad do katastra nehnuteľností, kde musíte presne identifikovať zmluvné strany, predmet prevodu ako aj spôsob vyplatenia kúpnej ceny. V prípade, ak nemáte dostatočné skúsenosti s koncipovaním právnych dokumentov, odporúčame Vám obrátiť sa na kvalifikovanú osobu napr. notára alebo advokáta.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.