Dostanem hypotéku?


Dobrý deň, chcela by som vedietˇ, či môžem dostatˇ hypotéku na kúpu bytu, ak mám vek 43 rokov, som rozvedená mám jedno dietˇa neplnoleté, zarábam v čistom asi 400,- eur. momentálne sa súdim s bývalým manželom o náš spoločný dom, ale bude to na dlhšie a ja si potrebujem poriešitˇ svoju bytovú situáciu. Som už štyri roky v podnájme, kde platím každý mesiac nájom 175,- eur. Prišla som už o osem tisíc eur, ktoré somˇmohlamatˇ investované v novom byte. Ďakujem.
  Dobrý deň Mária, o úver môžete žiadať. Otázna ostane výška úveru, ktorú by Vám banka schválila. Súd s manželom nemá vplyv na posúdenie žiadosti o úver zo strany banky. Banka bude chcieť od Vás k žiadosti o úver rozsudok o rozvode s vyznačenou právoplatnosťou. Pavol
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.