Byty celkom: 27 112 inzerátov

Dostanem sama 100% úver na byt?


Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať či mám reálnu šancu dostať sama 100% úver na byt povedzme v hodnote 80 000. Mám 26 rokov som zamestnaná na dobu neurčitú s čistým príjmom cca 600 eur. nemám žiadne záväzky.
  Dobrý deň Veronika, Úrokové sadzby sú aktuálne najvýhodnejšie za posledné roky a to znamená, že sa zvýšil aj dopyt obyvateľstva po hypotekárnych úveroch. Na tento fakt zareagovala Národná banka nariadením, ktorá má chrániť sektor ako aj klienta. Banky na základe nariadenia NBS upravili podmienky na poskytovanie úverov vo výške 100 % hodnoty kúpnej ceny. Banky ešte poskytujú úvery na 100 % hodnoty, no nie je to také samozrejmé, ako to bolo do konca roka. A hlavne čo sa týka ceny úveru, nemôžete počítať s tým, že sa priblížite k TOP cenám banky. 80 000 EUR je podľa mojich výpočtov veľmi blízko k Vášmu individuálnemu úverovému stropu. Splátka úveru so štátnym príspevkom pre mladých by mohla byť do sumy 300 EUR. Je možné, že na úver vo výške 80 000 EUR bude potrebné pribrať k žiadosti spolužiadateľa, alebo ručiteľa. Pavol Szikora
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.