Byty celkom: 26 873 inzerátov

Prefinancovanie úveru


Dobrý den, chcela by som sa Vas ako odbornika na danu temu spytat: mame hypoteku na dom v csob v sume 45000 s urokom 4,45% a mesacnou splatkou 214 zalozeny 05/2011 koniec splatnosti uveru 2045 fixacia do 05/2017. Chceli by sme tuto hypoteku prefinancovat v inej banke co samozrejme obnasa pokutu 5% zo splatenej sumy. Vyskytla sa vsak teraz neocakavana situacia a to taka ze od januara je manzel nezamestnay a od 04/2015 otvara zivnost teda fakturavat bude firme v kterej bol zamestany posledne 2 roky. Prijmy mu chodili na ucet. A od maja opät zacnú chodit na ucet tie vyplatene faktury, ktore budu v hodnote cca 1100-1300. Ja som na materskej dovolenke este do konca tohto roka. Je sanca v inej banke prefinancovat uver? Na zaklade nasej situacie? Alebo poziadat csob nech nam prefinancuju oni s lepsim urokom? Mame este aj spotrebny uver v tatrabanke splatnost 2021 mesacna spaltka 90eur, povolene precerpanie v tatrabanke 500eur, ktore niej precerpane a vyuzivana kreditna karta s mesacnou splatkou 30 eur. a este neviuzivana kreditna karta v hodnote 1500 ta by sa aj mohla zrusit. Alebo mame radsej pockat na koniec fixacie? Je predpoklad ze este aj v roku 2017 bude taketo vyhodnejsie uroky v hodnote cca 2% ? Dakujem.
  Dobrý deň Anka, odporúčam dobre si zvážiť a prepočítať, či sa Vám oplatí refinancovať úver. Pri refinancovaní nie je problém, že sa čiastočne zmenili Vaše pomery oproti situácii, keď ste o úver žiadali v minulosti. O refinancovanie môžete žiadať aj v prípade, že by ste štandardne nespĺňali podmienky poskytnutia úveru. Banky budú pri žiadosti o refinancovanie posudzovať štyri veci:  či ste pravidelne a v stanovenej výške splácali všetky úverové záväzky, nielen hypotekárny úver  aby splátka refinancovaného úveru nebola vyššia ako splátka nového úveru  výška nového úveru neprevyšuje o viac ako 2000 EUR výšku pôvodného úveru  aspoň jeden z Vás pracuje alebo podniká K vývoju úrokových sadzieb do roku 2017 sa neviem vyjadriť. Ak máte záujem, môžeme si prejsť možnosti refinancovania. Pavol Szikora szikora@hypomakler.sk
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.