Ako postupovať?


Dobry den, vazeni poradcovia, dovolujem si vas poziadat o radu ako postupovat. S partnerkou sme si 30.8.2013 zobrali hypouver na vystavbu rekreacneho domu na trvale obyvanie vo vyske 88.000,00 € s fixaciou na 3 roky (partnerka na tomto uvere figuruje ako dlznik a ja ako rucitel), kde sme rucili rekreacnym pozemkom, buducou stavbou a bytom mojich rodicov. Ku dnesnemu dnu sme z rodinnych dovodov nezacali stavat. Zaujal nas vsak dom s vacsim pozemkom, ktory by sme radi kupili v cene 150.000,00 € (uver by sme radi zobrali na partnerku). Partnerka je zamestnana na TPP a dobu neurcitu s priemernou mesacnou mzdou 1.100,00 € netto, ja som dobrovolne nezamestnany s prijmom 1.200,00 € netto, tento prijem vsak neviem dokladovat. Partnerka ma 41 a ja 36 rokov. Obaja sme slobodni a bezdetni. Prosim o radu. Dakujem.
  Dobrý deň p. Kajzer, údaje, ktoré ste uviedli mi nepostačujú na komplexnú analýzu a prípravu riešenia. Ak máte záujem môžem Vám poslať dotazník, ktorý obsahuje otázky, na ktoré potrebujem odpoveď. Môj mail szikora@hypomakler.sk.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.