Byty celkom: 27 109 inzerátov

Chcem si vziať úver, ale už v dvoch bankách mi ju zamietli


Dobry den chcem sa informovat mam takyto problem.Chcel som i vziat hypoteku na byt ale v 2 bankach my ju zamietli z dovodu zapisu v uverovom registri.To jest 16 krat som bol v minuse na ucte a 1 som meskal zo splatkou jedneho spotrebneho uveru.Vsetko mam vyplatene a v poriadku ale banky my napriek tomu odmietaju dat hypoteku co mam v takomto pripade robit.Existuje banka ktora neskuma register alebo ktora nato kladie malu podstatu.Dakujem.
  Dobrý deň Robert, presne ako píšete, banky nemajú rovnaké pravidlá pre poskytovanie úverov, ale platia určité všeobecné pravidlá. Ak ste povolené prečerpanie na účte vyrovnal odporúčam túto službu rovno aj zrušiť. Pre banku, kde by ste žiadal o úver, to bude signál, že už sa Vám nič podobné nestane. Čo sa týka registra bankových úverov. Každá banka si overuje informácie v registri (www.SBCB.sk). Odporúčam vyžiadať si výpis z úverového registra na svoje meno a ešte pred žiadosťou o úver, konzultovať s pracovníkom banky alebo hypotekárnym poradcom Vaše šance. Môj mail szikora@hypomakler.sk.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.