Byty celkom: 27 077 inzerátov

Aké sú možnosti k získaniu hypotéky na kúpu domu


Dobrý deň, s manželom máme hypotekárny úver pre mladých na byt. Byt sme kupovali pred dvoma rokmi za 75000, na čo bola aj výška hypotéky 75000. Teraz má byt hodnotu cca 95000 a chceli by sme si zobrať hypotéku na kúpu domu vo výške 50000, hodnota domu je 50000, čiže by išlo o 100% prefinancovanie. Náš primerný mesačný príjem je cca 1400,- eur a výdavky na hypotéku po odrátaní štátneho príspevku 270,- eur, splátka za spotrebný úver 120,-eur a splátka za auto 120,-eur... Chcela by som sa spýtať, či by sme prechádzali so žiadosťou o hypotéku na kúpu rodinného domčeka alebo nie, alebo aké sú možnosti k získaniu hypotéky na kúpu domu.
  Dobrý deň Martina, podľa mojich prepočtov by Vám to na základe poskytnutých údajov malo byť reálne. Menej reálne vidím získať úver vo výške 100 % kúpnej ceny. Ak by ste nepochodili s úverom na 100 % kúpnej ceny, odporúčam ísť do banky, kde už máte hypotekárny úver. Za úver s účelom kúpa domu by ste mohli ručiť kupovaným domom a bytom, na ktorom už je záložné právo banky. Pavol Szikora
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.