Byty celkom: 27 018 inzerátov

Hypotekárny úver v Tatrabanke


Dobrý deň, chcem sa spýtať na úver v Tatra banke, pracovníčka mi povedala že mi môžu dať úrok 0,05 percent na 85 percent (39100 eur) hodnoty bytu posudková od znalca, ktorá činí 46000 eur. Chcem sa spýtať na ten štátny príspevok, lebo som čítal, že podľa zákona len na 70 % hodnoty nehnuteľnosti. Nie je to zavádzanie? lebo v iných bankách rozdeľujú úver na dve časti, kde na 70 % je úrok napr. 0,1 a ten zostatok do výšky úveru je úročený napr. 2,19. a ešte jedna otázka ohľadne unicreditvisaspherecard (kreditná karta), oplatí ta sa to zobrať k úveru, aby mi znížili úrok o 0,1? lebo keď som si pozrel, že mesačne sa platí poplatok za správu tak je to za rok viac ako ušetrenie na tom úroku. Skratka čo si treba dať pozor pri týchto kreditných kartách. Ďakujem za odpoveď a za rady.
  Dobrý deň Ján, v prípade štátneho príspevku pre mladých platia pre banky rovnaké pravidlá, v zmysle zákona č. 483/2001 Z.z. V každej banke odporúčam komunikovať vždy s človekom, ktorý je školený na daný produkt. Tatra banka má hypotekárnych špecialistov. Banky poskytujú hypotekárne úvery pre mladých rôzne. Niekde to riešia jedným úverom, niekde dvoma (ako napr. v Tatra banke). Ku kreditnej karte Vám odporúčam spočítať si plusy a mínusy. Ak ju dokážete používať tak, aby ste získali výhodu 0,1 % a neplatili poplatky, úroky za jej používanie, môže to mať význam. Spravte si prepočet splátky pri rozdiele 0,1 % a odpoveď budete mať v číslach.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.