Byty celkom: 27 018 inzerátov

Môžem získať úver od banky?


Zdravím, chcel by som si kúpiť dom a potrebujem hypotéku 30 000 eur, čistý prijem mam cca 600 eur, to by nebol problém, len mam bezúčelový spotrebný uver vo výške 7000 eur ( splátka 115 eur ), a jeden známi potreboval ručiteľa na spotrebný uver, tak som aj tam ručiteľom ( som nemal absolútne ešte vtedy v plane kupovať dom ), takže moja otázka je či by som dostal tu hypotéku od nejakej banky, a keď aj áno či by sa to dalo tak aby som to spojil s tím spotrebným úverom a spolu to platiť, alebo zobrať viacej peňazí a z toho refinancovať aj ten spotrebák. Ďakujem. 
Dobrý deň Peter,   Banka Vám úver vo výške 30 000 EUR poskytne aj v prípade,  že si ponecháte spotrebný úver. Dôležité pri posudzovaní žiadosti o úver bude, aký je vysoký mesačný záväzok známeho z úveru, ku ktorému ste ručiteľ. Nezabúdajte ešte prosím na fakt, že získať vyšší úver ako je hodnota nehnuteľnosti nie je možné prostredníctvom hypotekárneho úveru. Získať úver vo výške 100 % kúpnej ceny na dom bude rovnako zložité. Možnosť získať takýto úver máte v troch bankách. szikora@hypomakler.sk    
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.