Byty celkom: 27 020 inzerátov

Môžem získať finančnú podporu od štátu?


Dobrý deň. Chcel by som sa spýtať,či je možné získať nejakú finančnú podporu od štátu na stavbu rodinného domu. Kúpil som pozemok a chcem na ňom stavať rodinný dom.Viem ,že existuje štátny fond rozvoja bývania,ale je v ňom spomínaná len podpora na rozvoj -stavbu bytovích jednotiek (bytov). A preto ma zaujíma,ake sú možnosti na stavbu rodinného domu.Môj príjem je okolo 700 eur/mes. Povodne som si chcel dať postaviť dom na klúč,ale firmy,ktoré poskytujú možnosť stavby na klúč žiadaju vysoké mesačné splátky(asi 300 eur/mes.)Ale radšej by som platil menšie splátky..Ďakujem. 
  Dobrý deň p. Kňažický, postaviť rodinný dom môžete pomocou hypotekárneho úveru alebo iného úveru s účelom výstavba. Štát zvýhodňuje hypotekárne úvery pre mladých. Forma zvýhodnenia je dotácia úrokovej sadzby. szikora@hypomakler.sk
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.