Byty celkom: 26 849 inzerátov

Platenie účtov za plyn a elektrinu po predaji domu


Dobry den,chcela by som sa opytat,  predali sme dom v Septembri 2011, od Oktobra tam nebyvame,  plyn a elektrinu sme nezrusili ,kedze novy majitel chcel nadalej pokracovat pri dodavatelovi , prepis a zmeny mal vysporiadat Realitny Makler, za co dostal svoju Proviziu.Po prve  nam prisla Faktura za Plyn  Januar-Februar 2012 , vo vyske 230 EU.co sme museli uhradit na vyzvu Maklera, kedze jezijeme na Slovensku, nechceli sme si robit zbytocne problemi.Za dobu od Oktobra 2011 do Februara 2012 bol spotrebovany plyn vo vyske 935 Eu. stoho sme uhradili 230 Eu. teraz mame este uhradit 360 eu nedoplatok. Masacny poplatok je 115 Eu. 5x 115 je 575 .Eu. S toho neboli uhradene posledne 2 mesiace, Januar februar 2012. 935 -575 sa rovna 360, Eu.Preco to mame hradit my??? ked tam od Oktobra nebyvame? Novy majitel hovori ze on stym nema nic spolocne, pricom on chcel aby sme to nerusili, a Makler hovori ze to musime zaplatit, pricom on sa mal postarat o prepis.My sme zaplatili 230 Eu, a teraz este Nedoplatok 360 Eu. Prosim pomozte, hrozi nam Exekucia a druhy sa hriali v teple za nase peniaze.
Dobrý deň, dané sumy by ste mali uhradiť, keďže Ste neodhlásili zmenu príslušným spoločnostiam. Od terajších užívateľov sa môžete domáhať vydania bezdôvodného obohatenia, prípadne náhrady spôsobenej škody. V prípade realitného makléra závisí na ustanoveniach sprostredkovateľskej zmluvy, či a do akej miery je možné od neho požadovať náhradu škody.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.