Byty celkom: 26 876 inzerátov

Nárok na nájomné od súkromných osôb


Dobry den. Volam ja Jan Marusiak a potreboval by som poradit. Vlastnim pozemky ktore su v prenajme na druzstve uz niekolko rokov a aj 2 pozemky pod hospodarskymi budovami (pod jednou cely pozemok a pod druhou 1/4), druzstvo tieto budovy predalo sukromnym osobam. Co sa stane s tymito pozemkami pod nehnutelnostami ked teraz zrusim zmluvu z druzstvom. Mozem si od sukromnych osob pytat najomne za podu pod ich nehnutelnostami (ak ano kolko asi) alebo na nu maju pravo oni? Keby sa to dostalo k sudu, sud by postupoval podla paragrafu 135c? Dakujem za radu ako mam postupovat. Este dodam ze vlastnik si dal urobit vodu,elektrinu a robi aj dalsie zasahy do pozemku bez vedomia majitelov, dokonca mu pridelili aj supisne cislo.
Dobrý deň, od súkromných osôb si nájomné pýtať môžete, keďže užívajú Váš pozemok. V prípade, že príde k súdnemu sporu je pravdepodobné, že súd bude postupovať podľa Vami spomenutého ustanovenia.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.