Byty celkom: 27 018 inzerátov

Zrieknutie sa dedičského práva na nehnuteľnosť


Dobrý večer,Spolu so sestrou a mamkou sme vlastníčkami rodinného domu s pozemkom, bytu a garáže. Tento rodinný dom sestra daruje mne (už je spísaná darovacia zmluva a je už na súde, lebo sestra je maloletá) a ja jej chcem darovať byt a garáž. A taktiež sa zrieknuť dedičského práva na tieto 2 nehnuteľnosti. Mohli by ste mi, prosím Vás poradiť, ako mám spísať darovaciu zmluvu a či k mám k tomu pripojiť aj nejaké čestné prehlásenie, alebo ako to s tým zrieknutím sa dedičského práva na nehnuteľnosti.Za Vašu odpoveď Vám vopred ďakujem,Edina Milický Vojakovič
Dobrý deň, zrieknuť sa dedičstva vopred nemôžete, každý právny úkon týkajúci sa takéhoto „zrieknutia“ by bol absolútne neplatný. V prípade spísania darovacej zmluvy, pokiaľ Vy sama nemáte dostatočné skúsenosti, je najlepšie obrátiť sa na advokáta a nechať si poradiť u neho.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.