Byty celkom: 26 872 inzerátov

Darovanie polovice pozemku po svadbe


Dobrý deň,Chcela by som sa opýtať na takúto situáciu. Kúpila som od rodičov stavebný pozemok, na ktorom chceme s priateľom stavať. V septembri už budeme manželia, stavebné povolenie vybavujeme obidvaja spolu ako slobodní, ale stavať budeme už ako manželia. Priateľ chce aby som mu po svadbe darovala  polovicu pozemku. Pre vyhnutie sa konfliktom to chcem urobiť, ale je možnosť uviesť do darovacej zmluvy vecné bremeno, pre prípad rozvodu? Ak by náhodou došlo k rozvodu, aby som ho nemusela vyplácať aj z pozemku, ktorý som nadobudla sama? Alebo mi viete poradiť inú možnosť ako to urobiť, aby aj on bol vlastníkom, ale v prípade rozvodu aby sa jeho vlastníctvo pozemku zrušilo?Vopred ďakujem za rady
Dobrý deň, poskytnutie daru obdarovanému by nemalo byť podmienené povinnosťou obdarovaného niečo plniť, taká zmluva by sa mohla považovať za neplatnú.. Nič ale nebráni tomu aby bol pozemok Vašim výlučným vlastníctvom a rodinný dom by patril do bezpodielového spoluvlastníctva manželov, kde by ste už ako vlastníci daného domu (nie pozemku) boli vedení obaja.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.