Byty celkom: 27 017 inzerátov

Získanie pozemku do osobného vlastníctva


Užívam 2 pozemky o rozlohe 3137 m2 už 20 rokov na základe ustnej dohody z jednou rodinou v našej obci.Teraz som nahodou pri prezeraní katastra nehnuteľností zistil , že patria Slovenskému pozemkovému fondu.Ako mám postupovať keď by som ich chcel získať do osobného vlastníctva .Môžem ich vydržať alebo kúpiť od SPF.Podotýkam že pozemky sú mimo zastavaneho územia obce dajú sa využívať len na poľnohospodárske účely, pretože sú vzdialene od derivačného kanála Váhu cca 40 - 50 m. Ďakujem za odpoveď!
 Dobrý deň, najlepšie bude keď sa obrátite priamo na Slovenský pozemkový fond a budete sa informovať ohľadom možnosti odkúpenia. Pokiaľ daná nehnuteľnosť je v majetku štátu a príslušný orgán ho bude chcieť predať tak by bolo možné ho odkúpiť. Slovenský pozemkový fond môže daný pozemok aj iba spravovať a teda takýto pozemok nie je možné nadobudnúť od Slovenského pozemkového fondu.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.