Byty celkom: 26 883 inzerátov

Súhlas suseda na stavbu


Zdravím. sused si postavil pivnicu iba 50 cm od hranice nášho pozemku. Jedná sa o pivnicu zapustenú do medze. Pred pivnicou si postavil altánok, ktorý má viac ako 25m2. Na postavenie pivnice a altánku nemá od nás súhlas, teda predpokladám, že tieto dve stavby neohlásil stavebnému úradu. Mal na tieto stavby mať súhlas stavebného úradu a aj súhlas od nás? Kvôli pivnici a altánku nás suseda požiadala o presadenie nášho orecha, ktorý máme zasadený 6m od spoločnej hranice, lebo " keď vyrastie, korene budú poškodzovať našu pivnicu". Máme ešte nejakú možnosť brániť sa?
Dobrý deň, ak Váš sused postupoval v zmysle zákona a požiadal stavebný úrad o stavebné povolenie, mohli ste podať v stavebnom konaní námietky. V prípade ak máte informácie, že danú stavbu postavil bez riadneho stavebného povolenia ste oprávnená obrátiť sa s podnetom na príslušný stavebný úrad.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.