Byty celkom: 27 087 inzerátov

Náležitosti kúpnej zmluvy pri viacerých spoluvlastníkoch


Dobrý deň prajem, ja som si stiahol z tejto stránky Kúpnu zmluvu na dom a pozemok. Som 1/5 vlastník nehnutelnosti aj pozemku. Toto vlasníctvo som nadobudol na základe dedičského konania po rodičoch.Ostatné 4/5 vlastnia moji štiria súrodenci od ktorích chcem toto vlastnícke právo odkúpiť. Už v spomínanéj Kúpnej zmluve je však uvedený iba jeden predávajúci. Tak sa chcem spítať či iba stačí nakopírovať základné údaje (trvale bytom, narodený, rodné číslo, stav, štátna príslušnosť, bankové spojenie, ako predávajúci na strane jednej (ďalej len „Predávajúci”)) a vyplniť ich? A aké všetky podklady potrebujem na kúpu tejto nehnutelnosti a pozemku, či mi stačí len kúpna zmluva alebo potrebujem aj neaké čestné prehlásenia atď..
Dobrý deň, je možné uzatvoriť aj kúpnu zmluvu kde na jednej strane stojí kupujúci a na druhej strane viacero rôznych predávajúcich. Treba ale dbať na to aby boli splnené všetky materiálne aj formálne náležitosti kúpnej zmluvy. Pri takomto počte účastníkov zmluvného vzťahu je vhodné, aby ste danú zmluvu prekonzultovali s kvalifikovanou osobou, keďže môže sa vyskytnúť vada danej zmluvy a príslušný kataster nehnuteľností konanie preruší, alebo zastaví. Na katastrálne konanie potrebujete 2 rovnopisy kúpnej zmluvy s úradne osvedčenými podpismi všetkých účastníkov zmluvného vzťahu, návrh na vklad do katastra a zaplatiť správny poplatok. 

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.