Byty celkom: 27 095 inzerátov

Spoluvlastnícke právo k nebytovým priestorom


Dobrý deň, v roku 2007 sme predávali byt cez realitnú kanceláriu, nový majiteľ kupoval byt cez hypotéku. V tomto roku požiadal o prefinancovanie cez inú banku. Následne sme zistili, že realitná kancelária previedla cez katastrálny úrad na nového majiteľa len samotný byt a nie aj podiely na nebytových priestoroch, ktoré prislúchajú k bytu. Bohužial realitná kancelária, ktorá prevod realizovala už zanikla. Čo je potrebné vybaviť aby boli na nového majiteľa bytu prevedené aj tieto podiely na nebytových priestoroch. Na katastri sme podali návrh na vklad s kúpno predajnou zmluvou, no vklad nám bol zamietnutý.Za pomoc opred ďakujem
Dobrý deň, nepíšete z akého titulu Vám kataster zamietol Váš návrh. V prípade ak v kúpnej zmluve nie je uvedené, že sa prevádza na kupujúceho aj spoluvlastnícke právo k nebytovým priestorom je spoluvlastníkom nebytových priestorov pôvodný vlastník bytu. S vlastníctvom bytu je spojené aj právo na spoločných zariadeniach a právo k pozemku, na ktorom je postavený dom, v ktorom sa nachádza daný byt. 

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.