Byty celkom: 26 977 inzerátov

Zrušenie darovacej zmluvy darcom


Dobrý deň, zaujímalo by ma ako postupovať v prípade: ak matka darovala darovacou zmluvou rodinný dom synovi s nevestou, s tým že ju doopatrujú. Starali sa o ňu sedem rokov, ale vzhľadom na jej zhoršujúci sa zdravotný stav (84 rokov), ako aj na skutočnosť, že túto starostlivosť už nezvládali z psychyckého ani fyzického hľadiska ju umiestnili do zariadenia DSS, kde ju chodia navštevovať a poskytujú všetko čo je potrebné. Má takáto zmluva platnosť, keď sa darkyňa cíti ukrivdená, že sa o ňu nepostarali doma a môže toto napadnúť druhé dieťa darkyne? Ďakujem pekne za odpoveď.
  Dobrý deň, záleží od znenia zmluvy, v ktorej sa zaviazali syn a nevesta, že doopatrujú matku. Zmluva je platná, darca môže žiadať dar späť, ale je potrebné na to splnenie zákonných podmienok. Samotné umiestnenie osoby do zariadenia DSS sa nedá nazvať nestaraním sa, keďže v určitých prípadoch je to vzhľadom na zdravotný stav danej osoby vhodnejšie. 

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.