Byty celkom: 27 030 inzerátov

Môže dedič napadnúť kúpnu zmluvu?


Dobrý deň. Kúpil som starší rodinný domček v okt. r. 2005. Predávajúca zomrela vo febr. r. 2006. Návrh na vklad do KN som podal v máji r. 2006. Kataster konanie o vklad prerušil. Zákonný dedič so závetným dedičom od ktorej som domček kúpil medzi sebou vedú súdny spor o neplatnosti závetu. Dedičia mi povedali, že po ukončení dedičského konania, odstúpia od zmluvy ktorú som uzatvoril s predávajúcou. Ako dôvod uvádzajú neprimerane nízku cenu za ktorú som domček odkúpil. Cena bola navrhnutá predávajúcou a táto počas svojho života proti kúpnej zmluve nemala žiadne výhrady. Môže dedič napadnúť túto kúpnu zmluvu ?Ďakujem 
  Dobrý deň, vlastnícke právo k nehnuteľnostiam sa nadobúda, až po rozhodnutí príslušného katastrálneho úradu o povolení vkladu vlastníckeho práva do katastra nehnuteľností. Dedičia môžu napadnúť takúto zmluvu a Vy od nich môžete žiadať vrátiť plnenie, ktoré ste nebohej poskytli, prípadne aj zhodnotenie nehnuteľnosti.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.