Byty celkom: 27 058 inzerátov

Je možné spochybniť kúpnu zmluvu?


Dobrý deň, mám otázočku. Moja mama, po smrti manžela /môjho nevlastného otca/ ostala v byte bývať sama. Poznam. mám jednu nevlastnú sestru. Po otcovej smrti som nededila, čo je jasné. Moja sestra nemala svoj vlastný byt, bývala v podnájmoch, je rozvedená, deti má už dospelé. Vyhrala náj.byt losovaním MÚ v Žiline. Našu mamu zobrala bývať do tohto bytu stým, že ju doopatruje. To bola naša mama v poriadku. Nevedela som o ničom, skrátim to, moja sestra to zariadila tak, že mamin byt predala,taktiež všetko s bztom súvisiace / nábytok atď/ moja mama medzičasom dostala Alzheimera. Ja som sa neskôr dozvedela od cudzích, že mama je v Domove dôchodcov. A bola a je to pravda. Akonáhle prestala mama chodiť, sestra ju umiestnila do domova, kde je doteraz.Chcem sa opýtať a prosím o radu, môžem nejako napadnúť to čo vykonala moja sestra? Podľa mňa preto zobrala mamu k sebe, aby nakoniec mohla predať jej byt. Mne o tom nedala nijako vedieť ani som nemala z predaja žiadne financie. Mám vôbec žiadať o vyplatenie z časti bytu? Ďakujem za odpoveď. 
  Dobrý deň, Vaša mama musela s predajom bytu ako aj jeho príslušenstva súhlasiť, keďže len ona mohla rozhodovať o svojom majetku. Nakoľko o predaji mohla rozhodnúť len Vaša mama, spochybňovať by ste mohli jej konanie, napr. tak, že išlo o konanie pod nátlakom a nie na základe slobodnej vôle, avšak takéto tvrdenia by ste museli vedieť preukázať.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.