Byty celkom: 27 019 inzerátov

Aký mám podiel z BSM?


Dobrý deň,mám na vás otázku aký mám podiel z BSM. Bývalý manžel dostal od jeho matky darom už počas nášho manželstva 3/4 domu sú na ňho napísané a z 1/4 sme vyplatili jeho brata dostal 825 eur, polovicu z 1/4 má exmanžel a polovicu ja. Dom mal vtedy hodnotu 3300eur.Postupne sme ho spoločne prerábali: kúrenie,plynofikácia , kúpelňa,wc atď.Tento rok sme sa ale rozviedli a chceme vysporiadať BSM.Dom som dala ohodnotiť znalcovi a dnes má hodnotu 30000eur.Ja si myslím,že 1/8 mám zo starého odhadu z 3300euro a z nového odhadu 30000 eur polovicu keďže sme ho spolu zhodnotili..Exmanželovi som navrhla že ho vyplatím a dám mu o 2888 eur viac čo vychádza zo starého odhadu jeho podiel,ale on nesúhlasí a trvá na tom že mám 1/8 aj z nového odhadu.Ďakujem za odpoveď. 
  Dobrý deň, máte nárok na vyplatenie 1/8 súčasnej hodnoty domu ako aj polovicu spoločne investovaných prostriedkov do rekonštrukcie domu. Výšku výdavkov na rekonštrukciu musíte preukázať, najlepšie bločkami, faktúrami a podobne.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.